Prelepi gradić na padinama Olimpa odiše mirom i tišinom, tradicionalnim prelepim kućama i prijatnim lokalnim stanovništvom. Skoro da svaka kuća ima širok pogleda na more ili Olimp. Čist vazduh je ono čime ćete se hraniti tokom svog boravka u ovom gradiću. Ovo je grad u kome treba živeti.

 

Geografija i informacije
Litochoro se nalazi na 22 km Katerine , 28km od Paralije, 90 km od Soluna  i 420 km od Atine. Lociran je na na istočnim padinama planine Olimp.  U mitologiji, važi za dom dvanaest bogova sa Olimpa.

 

Crkva Agios Nikolaos
Litochoro ima škole, banake, poštu, luku,sportski centar,,Opštinu, bolnicu ,muzej, koncertnu salu, sportske teretane, i trgove. Postoje dve glavne crkve, Agios Nikolaos u centru i Agios Dimitrios na severu grada. Litochoro ima jednu od najvećih tradicionalnih groblja u Grčkoj, poznato  kao Agios Atanasija, u severnom delu grada. Litochoro ima nekoliko restorana, kafića i taverni.

Stanovništvo: Popisom iz 2011 godine, Litohro naseljava oko 7.500 stanovnika.

 

Okolna naselja :


Plaka
Proširena obala poznata  kao Plaka ili Plaka Litochorou ( Plaka Litochōrou ) se nalazi istočno od grada Litochoro. Širi se od podnožja Olimpa na Thermaic zaliv  i proteže od Leptokarije na jugu do Gritsa na severu. Autoput E75 državni put prolazi kroz oblasti Plaka na jugu Litochoro. Obala se uglavnom sastoji od peščane plaže sa primorskim mestima, kao i hotela, kampova, restorana i barova na plaži ( koji uglavnom rade tokom letnje sezone od juna do septembra). U oblasti Plaka postoje privatne rezidencije, luksuzne vile, vikendice. Mesto gde meštani Katerine, Kalithee i okolnih mesta u sezoni dolaze na vikend jer je kristalno čista voda i nema mnogo turista.

Gritsa
Severoistočno od Litochoro ( Severno od Plake ) u primorskom području se nastavlja mesto poznato po imenu Gritsa. Litochorou ( Gritsa Litochōrou ) produžava od Plake na jugu ka Variko na severu . Peščane plaže se  mogu naći i ovde , ali turistickih objekta je mnogo manje nego što je slučaj sa Plakom. Ipak, ovde su neke vikendice i luksuzni hotel ( Dion Resort ). Gritsa je takođe luka Litochoro, iako je njen kapacitet je ograničen .

 

Plaža i transport

Njegova najbliža plaža je 4-5 km na istok. Voda je uvek čista a plaža pesak ili kamen.

 


Postojiredovna autobuska linija za Katerini i lokalni voz ( 3 voza dnevno u svakom pravcu ) do Soluna i Larisa gde postoji razmena sa glavnom linijom do Atine. Jer Litochoro železnička stanica je oko 6 km od Litochoro i 1 km od najbliže autobuske stanice. Često se polazna stanica za putovanje vozom koristi i Katerina. Taksi vozila ima u izobilju .

 

Nekretnine - Grčka

SEBE NE HVALIMO, PUŠTAMO DA TO DRUGI RADE...

KONKURENTE NE KUDIMO, VEĆ IH UVAŽAVAMO. ONI SU RAZLOG DA BUDEMO JOŠ BOLJI!

SEBI REKLAMU GRADIMO SAMO PREDANIM I ODGOVORNIM RADOM!

IMA DOSTA AGENCIJA, A NA VAMA JE DA PAMETNO IZABERETE!

               KONTAKT

 

  •  

Telefoni - Srbija:

+381645313742 (Marija)

+381616177150 (samo za Viber-Anton)

Telefoni - Grčka:

+30-69-99-45-39-45 samo poziv -Ana

+30-69-99-45-34-95 samo poziv - Anton

nekretnine.paralia@gmail.com

app.paralia@gmail.com

  

Sastanak isključivo po prethodnom zakazivanju.