NEKRETNINE - GRČKA - KATERINI

Katerini ili Katarina (grč. Κατερίνη - Katerini) je glavni grad prefekture Pijerija, na jugozapadu periferije Središnja Makedonija u bliziniobale Egejskog mora. Katerini je jedan od najvećih gradova Egejske Makedonije.

 

Ime grada

Grad je dobio ime po svetici Katarini Aleksandrijskoj iz 4. veka. Grad je dobio ovo ime po svom osnivanju posle 1912. godine, kada je ovo područje pripalo Grčkoj.

Položaj

Katerini nalazi se na najvažnijem putu u Grčkoj, auto-putu Solun - Atina. Grad se smestio u primorskoj ravnici (tzv. „Olimpijska obala“) ispod planine Olimp. Katerini je udaljen nekoliko kilometara od mora na nadmorskoj visini od 35 m. Obližnje more je Solunski zalivEgejskog mora, gde se nalaze manja gradska predgrađa i popularna letovališta (ParalijaKorinos, Olimpic Beach). Planina Olimp je blizu grada, tako da se već na 20 km nalaze najbliža planinska izletišta.

Stanovništvo

U popisu stanovništva iz 2001 godine, zabeležen je broj od 56.576 stanovnika.

 

Reč autora

 

Katerini je obližnji veći grad u ovoj oblasti posle Soluna. Grad sa oko 60,000 stanovnika. Sa odličnom infrastrukturom, lepom arhitekturom. Ono što je važno je što nikada nema gužve na putevima, tako da kada hoćete da se spustite autobusom ili autom do plaže, u koje god vreme da se rešite na to, budite sigurni da nikada nećete ostati zaglavljeni u saobraćaju. Što nije slučaj sa životom u Solunu. Gde vam od centra grada do plaže treba nekada i duplo više vremena nego od centra Katerine na neku od plaža najbliže Paralije.

KATERINI - CENTAR

Nekretnine - Grčka

SEBE NE HVALIMO, PUŠTAMO DA TO DRUGI RADE...

KONKURENTE NE KUDIMO, VEĆ IH UVAŽAVAMO. ONI SU RAZLOG DA BUDEMO JOŠ BOLJI!

SEBI REKLAMU GRADIMO SAMO PREDANIM I ODGOVORNIM RADOM!

IMA DOSTA AGENCIJA, A NA VAMA JE DA PAMETNO IZABERETE!

               KONTAKT

 

  •  

Telefoni - Srbija:

+381645313742 (Marija)

+381616177150 (samo za Viber-Anton)

Telefoni - Grčka:

+30-69-99-45-39-45 samo poziv -Ana

+30-69-99-45-34-95 samo poziv - Anton

nekretnine.paralia@gmail.com

app.paralia@gmail.com

  

Sastanak isključivo po prethodnom zakazivanju.