USLUGE - ROMAN REAL ESTATE

SEBE NE HVALIMO, PUŠTAMO DA TO DRUGI RADE.

KONKURENTE NE KUDIMO, VEĆ IH UVAŽAVAMO. ONI SU RAZLOG DA BUDEMO JOŠ BOLJI.

SEBI REKLAMU GRADIMO SAMO PREDANIM I ODGOVORNIM RADOM. 

IMA DOSTA AGENCIJA, A NA VAMA JE DA PAMETNO IZABERETE!

DODATNE USLUGE - pokrivene SERVISNOM SLUŽBOM ROMAN REAL ESTATE


USLUGE koje su deo naše komisije

1. Nalaženje nekretnine po vašoj meri

- Klijent ima mogućnost da sam nađe nekretninu na sajtu ili na vaš zahtev, mi vršimo izbor određenog tipa nekretnine, pružajući fotografije i osnovne informacije o njoj. 

Mi smo vaše oči!

 

2. Potpuno praćenje predugovornog i ugovornog procesa 

- u slučaju da želite, možemo biti sa vama kada se dogovarate o konačnoj ceni, sklapate ugovor o avansu i kod potpisivanja konačnog ugovora. Za ovu uslugu ne uzimamo novac za dnevnice, hotel ........ 

 

3. Sudski prevod dokumenata

Ovi prevodi  nisu uvek potrebni. Mi ćemo vas posavetovati gde i kada da ih uradite ako je to potrebno. (zavisno od oblasti gde je nekretnina, mi ćemo to organizovati u Grčkoj da vam se uradi ili u Srbiji,ako se u toj oblasti tako zahteva). Troškove prevoda snosi kupac.

 

4. Sređivanje nekretnine nakon kupovine

- renoviranje, ako je potrebno

- dizajn enterijera - dipl. ing. arhitekture

- obezbeđenje čišćenja...

- majstori za struju, vodovod i kanalizaciju, grube ili fine građ. radove...

- kontrola do nivoa "ključ u ruke": nameštaj, el.uređaji...Ovo su dodatne usluge.

  

5. Smeštaj

Našim kupcima možemo da proverimo, posavetujemo i rezervišemo smeštaj u mestu ili oblasti gde žele da borave u toku izbora ili kupovine nekretnine. Ako želite da smeštaj bude u Paraliji, onda vam možemo da ponudimo neki od apartmana iz naše ponude (samo u sezoni!!!). Pogledajte ponudu APARTMANSKI SMEŠTAJ i rezervišite preko našeg sajta. Imamo u ponudi i online booking. Ovo su dodatne usluge.

 

6. Izdavanje

U slučaju da imate nekretninu na moru koju bi ste izdavali, možemo se dogovoriti o tom vidu saradnje. Ponudite vašu nekretninu! Ovo su dodatne usluge.

 

7. Preuzimanje ugovora za vas

Nakon kupovine nekretnine, potrebno je 7-10 dana da se upiše (uknjiži) na vaše ime i da dobijete vlasnički list.  Vi niste u obavezi da budete prisutni u periodu dok se vaš ugovor ne registruje u katastru. To mi kao agencija možemo preuzeti za vas ili možete sami preuzeti od Notara kod koga smo i radili ugovor. 

 

8. Prenos struje i vode na vaše ime i knjigovodstvene usluge.

Nakon kupovine nekretnine, mora da se naprave ugovori sa ove dve grčke kompanije. Vi ostavljate ovlašćenje a mi to možemo uraditi za vas. Ovo je naša usluga. Kupac snosi troškove prenosa, tj. sklapanja novog ugovora sa ove dve kompanije. Za struju je oko 200eura  elektro projekat - obavezno za objekte starije od 15godina i plus avans za struju i plus avans za vodu. Navedeni troškovi se odnose na oblast Katerini.  Za oblast Soluna i Halkidiki tačna visina troškova se određuje na licu mesta jer se sve ovo razlikuje od regiona. Troškove prenosa snosi sam kupac.

U Grčkoj, svako ko ima poreski broj (AFM) ima obavezu da ima knjigovođu. Za svaku oblast koju radimo, imamo knjigovođu čije vam usluge možemo ponuditi, dostaviti mu dokumentaciju i blagovremeno obavestiti o svim promenama u vezi sa tim. Između ostalog, on će vam jednom godišnje davati obračun poreza na osnovu čega ćete izmiriti porez na imovinu (do skoro je ovo bilo kroz račun za struju). 

 

9. Posredovanje u kupoprodaji u Grčkoj

Našli ste nekretninu koju bi ste kupili, međutim ona nije iz naše ponude. A možda bi ste hteli da upravo mi za vas uradimo ceo kupoprodajni proces. Ovo je izvodljivo, da li vi našli nekretninu direktno od prodavca ili preko druge agencije. Mi imamo svog advokata i notara, tako da celokupni kupoprodajni proces možemo da uradimo za vas. Naravno, uslov je da agencija ili vlasnik budu kooperativni i željni saradnje. 

 

10. Projektovanje 

Ukoliko želite da renovirate objekat koji ste kupili ili kompletno promenite njegov izgled, možemo odraditi za vas kompletan projekat sa 3d prezentacijom. Ili bi da vaš apartman koji ste kupili dobije originalnu notu, možete se obratiti nama, i mi ćemo vam uraditi kompletan enterijerski projekat. Ovo su dodatne usluge.

 

11. Pomoć oko dobijanja boravišnih papira

Kupovinom nekretnine u Grčkoj vi i dalje imate ista prava kao i kada je niste imali. Međutim, ako želite da boravite u kontinuitetu duže od 3 meseca ili se za stalno nastanite u Grčkoj, imate prava da podnesete zahtev i dobijete stalni boravak. Ovo se ne dobija automatski, već je potrebno da se ispune određeni uslovi koje diktira zakon. Ova činjenica je u zadnje vreme zloupotrebljavana od strane jedne "ozbiljne kompanije" iz Srbije (Beograd), te je trenutno izdavanje viza za boravak pooštreno. Očekujemo da  se situacija uskoro sredi i da će vlasnici nekretnina i dalje imati mogućnosti za dobijanje stalnog boravka kao i ranije. Napomena: Dobijanjem boravka u Grčkoj, ne dobijate pravo rada. Usluga agencije  oko boravišnih papira je trenutno savetodavna do razrešenja problema.

  

 

12. Ukoliko želite da prodate ili izdate vašu nekretninu u Grčkoj,  kontaktirajte nas putem sajta. Napišite sve pojedinosti o vašoj nekretnini i pošaljite što više fotografija. Foto prikaz vaše nekretnine je prvi korak ka što boljoj njenoj prodaji-izdavanju. 

Naš sajt je dosta posećen i potražnja je postala veća, pa se usled toga  javila potreba da ubacimo ovaj vid usluge, kako bi potražnja naših klijenata bila zadovoljena. 

Prodaju nekretnina koncentrišemo na oblast Pieria (Katerini, Paralia, Leptokaria, Nei Pori, Makrigialos), Solun (uži i širi centar), plaže Soluna (Perea, Nea Epivates, Agia Triada, Nea Mihanionia), Halkidiki (Kalikratia, Moudania), Kasandra  i Sitnonija. 

Forma za predlog vaše nekretnine: PONUDA.

 

SERVIS ROMAN REAL ESTATE - SLUŽBA KOJA VAM MOŽE IZAĆI U SUSRET - samo za vlasnike nekretnina

 

Smeštaj - zavisno od perioda, broja osoba i slobodnosti kapaciteta. 

Renoviranje - zavisno od visine troškova renoviranja i našeg angažovanja i odgovornosti u tome. 

Izdavanje - samo na procenat - dogovor,

Usluge prevoza  ne obavljamo, za to postoji gradski prevoz i taksi služba

NAPOMENA: Poštovani naši kupci, našu agenciju predstavljamo samo mi, gore pomenuti (ime i prezime). Nemamo dodatnih saradnika ni  partnerskih veza sa agentima i agencijama po Srbiji. Tako da svaki vid povezivanja nekih drugih osoba sa ROMAN RealEstate je greška ili pokušaj prevare. Kao i upotreba našeg sajta. Naši saradnici u poslu se nalaze isključivo u Grčkoj i veza sa njima smo mi. 

PROCES KUPOVINE                                                                                                                             KONTAKT

Nekretnine - Grčka

SEBE NE HVALIMO, PUŠTAMO DA TO DRUGI RADE...

KONKURENTE NE KUDIMO, VEĆ IH UVAŽAVAMO. ONI SU RAZLOG DA BUDEMO JOŠ BOLJI!

SEBI REKLAMU GRADIMO SAMO PREDANIM I ODGOVORNIM RADOM!

IMA DOSTA AGENCIJA, A NA VAMA JE DA PAMETNO IZABERETE!

               KONTAKT

 

  •  

Telefoni - Srbija:

+381645313742 (Marija)

+381616177150 (samo za Viber-Anton)

Telefoni - Grčka:

+30-69-99-45-39-45 samo poziv -Ana

+30-69-99-45-34-95 samo poziv - Anton

nekretnine.paralia@gmail.com

app.paralia@gmail.com

  

Sastanak isključivo po prethodnom zakazivanju.